domingo, 31 de octubre de 2010

LES TRES CULTURES A TAULA A "PEDRES DE GIRONA": MIG RAUST

Les tres cultures a taula de KuanUm!, a: "Pedres de Girona"

Gràcies, Fèlix Xunclà, les teves fotos sempre fan la nostra feina més bonica!




El divendres passat es va dur a terme a la seu del MAC de Girona (Sant Pere de Galligants), el taller de KuanUm: Les tres cultures a taula. Com a documentació complementària lliurada als participants es va entregar una de les receptes més interessants de la cuina catalana, que tot seguit, adaptada, transcribim.

Que vagi de gust!

MIG-RAUST

Ingredients per a 4 persones:

1 pollastre a l’ast no massa fet
1 grapat d’ametlles torrades
Llet d’ametlles
2 llesques de pa una mica torrat
3 rovells d’ou
1 raig de vinagre
Brou (amb cansalada)
Canyella
Gingebre
Pebre
Sucre
Suc de magrana
Vi
Sal

Preparació:
Prepareu el pollastre a l’ast i quan estigui gairebé fet talleu-lo en quatre parts i poseu-lo en una olla. A banda, piqueu les ametlles torrades tot fent una pasta d’aquestes amb les llesques de pa torrat i els rovells d’ou que es lliguen amb vinagre, el brou i la llet d’ametlles. Afegiu aquesta picada, tot seguit, per sobre de la carn que haureu posat a la cassola amb brou, i especieu-la amb les espècies (pebre, canyella, gingebre) i el sucre, el suc de magrana i un rajolí de vi.

Cal que es cogui a foc lent, tot removent sovint, aproximadament durant una hora. S’ha d’aconseguir un deliciós gust agredolç.

Comentari Aquesta és una recepta típicament i exclusiva de la cuina medieval catalana. Estava considerada a la seva època com una de les millors receptes de cuina del món. Es troba recollida al Llibre de Coch i al de Sent Soví i, probablement, des d’aquesta darrera obra va passar als receptaris castellans i italians des dels que es va difondre a la resta d’Europa a finals de l’època medieval i inicis del Renaixement.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Comparte tus ideas!