martes, 8 de mayo de 2012

LOS DINOSAURIOS: ¿NUESTRA ANTIGUA COMPETENCIA EN LA DESTRUCCIÓN DEL PLANETA TIERRA?

Como nosotros, comían mucho, pero puede que no estuvieran obesos. Lo cierto es que hay quien, a partir de una serie de mediciones científicas, ha llegado a la siguiente conclusión:


Els gasos dels dinosaures, claus en l'escalfament del planeta mesozoic

Veamos que dice el estudio en cuestión...

Coprolito (excremento fósil) de un dinosaurio hallado en Saskatchewan, Canada.
La escala representa15 cm de longitud. Fuente: United States Geological Survey







Segons un estudi els sauròpodes podien emetre conjuntament fins a 520 milions de tones anuals de gas amb efecte hivernacle

 EFE Londres


El metà que els dinosaures herbívors emetien per les seves flatulències va poder causar l'escalfament del planeta fa 150 milions d'anys, segons conclou un estudi divulgat avui al Regne Unit.


La investigació, realitzada per un grup de científics d'universitats britàniques i publicat a 'Current Biology', calcula que els dinosaures gegants herbívors –sauròpodes– podien emetre conjuntament fins a 520 milions de tones anuals d'aquest gas amb efecte hivernacle.


Per fer el càlcul, els experts van analitzar la proporció de metà emesa pels herbívors actuals, com vaques i altres tipus de bestiar, segons la seva biomassa.


Després, van traslladar aquesta relació als dinosaures herbívors del mesozoic, com el brontosaure o el diplodocus, que mesurava 45 metres i pesava més de 45 tones.


S'estima que en aquesta època prehistòrica la temperatura del planeta era uns 10 graus superior a l'actual.


Els autors de l'estudi creuen que els dinosaures, igual com passa amb les vaques, tenien en els seus aparells digestius uns bacteris que els ajudaven a fer la digestió i que generaven metà en fermentar les plantes.


"Un simple model matemàtic suggereix que els microbis que vivien en els dinosaures sauròpodes haurien pogut produir suficient metà per tenir un efecte important en el clima del mesozoic", afirma el director de l'estudi, Dave Wilkinson, de la Universitat John Moores de Liverpool.


"De fet, els nostres càlculs indiquen que aquests dinosaures haurien pogut produir més metà que totes les fonts de metà actuals juntes, naturals o creades per l'home", afegeix.


Les actuals emissions de metà es xifren en uns 500 milions de tones l'any, davant dels 181 milions de tones que es calcula que s'emetien abans de l'era industrial, que va començar fa uns 150 anys.

Si la información resulta suficientemente contrastada... ¿conseguirá nuestra especie "dominadora" del planeta,  igualar a estos animalillos en su destrucción letal?

No hay comentarios:

Publicar un comentario

¡Comparte tus ideas!